Vintersykkeldagen i Oslo 2023

Sykling er en helårsaktivitet og 10.februar tok vi initiativ i samarbeid med ulike aktører for å løfte frem vintersykling!

10.februar er Verdens vintersykkeldag, og Syklistenes Landsforening, Bedriftsidretten, Retyre, Sirqel og Birk Sport ble med oss for å markere dagen og vise at dette er noe for alle.

Vintersykling er ikke så vanskelig, kaldt eller farlig som mange frykter, og det er en fantastisk måte å komme seg til jobb eller skole, så lenge du er forberedt med piggdekk, lys, hjelm og varme klær. Da vil du ikke angre på at du valgte sykkelen.

Jobbsykkeltur 07.30

Klokken 07.30 inviterte vi til morgensykkeltur fra Sæter Torg på Nordstrand til Miljøpavaljongen utenfor Oslo S. Turen ble ledet av Ingunn Baastad (Green Cycling) i samarbeid med Syklistene og Bedriftsidretten. Det var med 8 syklister på morgenkvisten.

Glade syklister klar for jobbsykkeltur på morgenkvisten. Foto: Joakim Birkeland.

Kaffe, sykkelservice, test av piggdekk og utdeling av lykter

Ved Miljøpavaljongen fikk alle forbipasserende gratis kaffe fra Postkaffe og boller levert av Kolonihagen. Det var mulig å teste piggdekk fra ReTyre eller få enkel sykkelservice fra Birk Sport. Syklistenes Landsforening delte ut gratis lykter til passerende syklister. Bedriftsidretten fortalte om Sykle til jobben-aksjonen og Sirqel hadde en liten konkurranse.

Det var hyggelig å heie frem dagens syklister og inspirere morgendagens med utdeling av varm drikke, tips og mange smil. Vi stod ved Miljøpavaljongen mellom kl 07.30-09.30 og 15.00-17.00.

Piggdekktesting på Lakkegata skole

Vintersykling er også noe barn bør prøve, og vi i Green Cycling tok med oss fem barnesykler og lot barna på Lakkegata skole få teste piggdekk. Det var flere som ble overrasket over hvor bra dekkene satt på isen, og mange synes det var veldig gøy å sykle – også nå på vinterstid!

Omlag 50 barn i 6 og 7.klasse fikk testet piggdekk.

Det ble en flott vintersykkeldag der vi nådde mennesker i alle aldre.

Vi håper du som leser også har blitt litt mer inspirert til å teste vintersykling!

Takk til:
Syklistenes Landsforening
Bedriftsidretten Sykle til jobben-aksjonen
ReTyre
Sirqel
Birk Sport
Oslo kommune

Alle bilder og video er tatt av dyktige Joakim Birkeland.

Sykkeltips: Lurer du på hva som skal til for å komme i gang med vintersykling? Se denne videoen vil laget etter støtte fra Viken fylkeskommune.