Pressemelding: Tour de Klima

Nordisk ministerråd har utfordret Green Cycling Norway til å sykle til 600 kilometer fra Oslo til Stockholm for et nordisk klimamøte som skal følge FNs COP25 i Madrid.

Det nordiske samarbeidet inviterer til et kortreist alternativ til FNs klimakonferanse som avholdes 2.-14. desember i Madrid. Klimaengasjerte fra hele Norden ønskes velkommen til samlingen på Norrsken i Stockholm sentrum.

Samlingen omtales som en virtuell bakdør til klimakonferansen i Madrid. Nordisk ministerråd vil rette fokus mot karbonnøytral transport, og har utfordret Green Cycling Norway til å sette opp et lag som skal sykle fra Oslo og de 600 kilometerne til Stockholm.

Det grønne laget ledes av Jonas Orset (29), som i fjor syklet 1400 kilometer over 6 dager fra Oslo til klimatoppmøtet i Katowice i Polen. Den norske proffsyklisten har med seg et nordisk fellesskap av Ketil Wendelbo Aanesen (41, Norge), Christian Orry (43, Danmark) og Erno Kainulainen (34, Finland), samt Aaron Apew (34, Storbritannia).

Rytterne starter torsdag 5. desember klokken 12.00 fra Service Course Oslo ved Kjølberggata 21. Thomas Rem (32) vil lede rytterne de første milene før rytterne fortsetter på egenhånd. Ankomst på Norrsken i Stockholm er forventet lørdag 7.desember klokken 19.00.

Green Cycling Norway er grunnlagt av Thomas Rem og Jonas Orset, og foreningen jobber med å skape sykkelengasjement og gjøre sporten mer bærekraftig. Gjennom prosjektet «Tour de Klima» ønsker de å rette fokus mot bærekraftig transport og inspirere andre til å velge miljøvennlige valg i hverdagen.

“Norden skal bli verdens mest bærekraftige og integrerte region” – dette er det nordiske samarbeidets visjon. Under overskriften “ACT to INSPIRE” ønsker organisasjonen å vise hva dette faktisk innebærer når det gjelder FNs klimaforhandlinger.

Den tre dager lange sykkelturen vil dokumenteres av mediebyrået iTarget og det skal produseres en dokumentarfilm som kommer ut like før jul. Underveis i prosjektet vil turen kunne følges tett i sosiale medier, både gjennom Facebook, og Instagram-siden til Green Cycling Norway, Jonas Orset og Landevei.

Det grønne laget inviterer flest mulig til å møte opp på Service Course og ønske rytterne vel avgårde. Det legges opp til en fellesetappe fra Oslo til Lillestrøm der publikum er oppfordret til å delta.

«Vi gjør ikke dette for å rette pekefinger mot dem som må kjøre bil. Dette handler heller ikke om flyskam. Vi vil derimot få mennesker til å tenke nytt om hva som er mulig.

Vi vil gi perspektiv og vise at det er mulig å utfordre våre faste vaner. Vi bør alle stille oss selv dette spørsmålet: Kan også jeg gjøre noen små bærekraftige valg i min hverdag?

600 kilometer i vintervær er ikke komfortabelt eller enkelt, men vi skal vise at det er mulig og vi håper det vil bli til inspirasjon for mange.»

– Jonas Orset, Green Cycling Norway

SE EVENTET PÅ FACEBOOK: Tour de Klima

Facebook: Green Cycling Norway
Instagram: Green Cycling Norway

Facebook: Jonas Orset
Instagram: Jonas Orset

Facebook: Landevei
Instagram: Landevei


For sponsorer eller andre som ønsker å komme i kontakt med rytterne er de velkomne til å ta kontakt gjennom sosiale medier eller ved å sende en e-post til:
post (at) greencycling.no