Grønn Sykkelskole i Oslo

Green Cycling Norway Leave a Comment

Fart, lek og sykkelglede

Sykling er gøy, bra for helsen og miljøet. Vi ønsker deg som er i alderen 8-12 år velkommen til å bli med en dag eller to på sykkelskole.

 1. Haraløkka 6.august kl 08-12
 2. Voldsløkka 7.august kl 08-12

Hva?

Tirsdag 6. – Onsdag 7.august inviterer vi barn og unge til gratis sykkelskole i trygge omgivelser. Det blir ulike aktiviteter av ulik vanskelighetsgrad. Målgruppen er barn fra 8-12 år og man trenger ikke ha gode sykkelferdigheter. Dette er for alle. 

Hvorfor?

Vi ønsker at alle skal få oppleve sykkelglede. Økt sykling er positivt for helsen, både psykisk og fysisk. I tillegg er det svært gunstig for klimaet at flere velger sykkelen i transportøyemed. Vi tror en god assosiasjon til sykkelen gjør terskelen for å velge sykkelen mye lavere, og gode sykkelvaner bør skapes i ung alder.

Vi håper og tror vi i løpet av denne sykkelskolen klarer å skape mange sykkelglade og positive barn som ønsker å fortsette i våre samarbeidsklubbers aktivitetstilbud.

Hvordan?

Vi inviterer alle barn til to dager med sykkelskole. Man kan stille på begge dagene, forutsatt at det er ledige plasser, eller kun en dag. Vi arrangerer på to ulike lokasjoner, Haraløkka 6.august og Voldsløkka 7.august. 

Vi vil stiller med lånesykler, aktivitetsplan, motiverte trenere og tilbyr lunsjservering med mat med lavt miljøavtrykk. Det vil jobbet inn mot å knytte aktuelle sponsorer og dyktige trenere.

Vi i Green Cycling Norway vil også ta hovedansvaret med markedsføring og nå ut til målgruppen.

Hvem er Green Cycling Norway?

Idealisme og motivasjon

Green Cycling Norway ble startet sommeren 2017 av Thomas Rem og Jonas Orset. Vi trodde på fremtiden, en fremtid vi ønsket at skulle være rettferdig, sunn og god for alle. Vi trodde sykkelen hadde en viktig rolle for å skape den gode fremtiden.

Halvannet år senere har vi lært mer om sykkelens unike muligheter. Gjennom vårt engasjement ser vi daglig hvordan sykling skaper positivitet. Det bidrar til god fysisk helse, det knytter folk sammen, det skaper mestringsglede, er mentalt avstressende, effektivt i bybildet og ikke minst er det utslippsfritt. Mer sykling er vinn-vinn for alle!

Gjennom de siste årene har vi vært synlige i sykkelmiljøet. Vi har satt forsøpling på dagsorden og nådd ut til flere hundre tusen mennesker i sosiale medier med vår «null policy for forsøpling i sykkelritt.» Vi har arrangert Grønn Fredag og rettet fokus mot lav-forbruk og vist motstand mot utstyrspress. Vi opprettet et lag som har syklet i ritt i Norge, Marokko, Frankrike og Ukraina, og vist frem vårt engasjement. Synlighet og positiv tilstedeværelse skaper et nettverk av gode ringvirkninger. 

Nettopp derfor satser vi mot de unge i 2019 og ønsker å bygge opp gode og sunne verdier hos den neste generasjon.

Samarbeidspartnere

Her er noen av våre samarbeidspartnere:

IF Frøy
Idrettsforeningen Frøy ble stiftet 1.10.1928 og er blant landets største sykkelklubber. Klubben base i Oslo og lange tradisjoner innen sykkelsporten både for barn, mosjonister og for aktive på høyeste nivå. IF Frøy er et Rent Idrettslag som deltar aktivt i antidopingarbeid. Se mer om klubben på www.froy.no

Oslo Miljøhovedstad
Vi er en stolt samarbeidspartner av Oslo Miljøhovedstad og arrangementet står på den offisielle kalenderen.

Oslo Kommune
Sammen med Oslo Kommune jobber vi ekstra inn mot Bymiljøsatsingen i Groruddalen.

Foss Sykler
Distribuerer Trek sykler og vil bidra med 10 utlånssykler og transport av disse. 

Sted

Dato

Fra klokka

Til klokka

Haraløkka 6.august 08:00 12:00

Voldsløkka

7.august

08:00

12:00

Dagsplan

(Dette kan bli endret noe)

08.00 – Oppmøte
Oppmøte, hilsing, registrering, utlån av sykler, hjelmer, informasjon. Inndeling i grupper med egen fadder. Alle deltakere får en deltakertrøye.

08.30 – Langøkt

Ulike aktiviteter:

 1. Enkle tekniske øvelser på åpen plass (passer for nybegynnere)
 2. Terrengsykling i lett teknisk terreng (passer alle)
 3. Terrengsykling i krevende terreng (passer viderekommende)
 4. Cyclocross, sykling med hinderløype (passer middels erfarne og viderekommende)
 5. Landeveistrening (intervaller, spurter eller lignende i sikre og trygge omgivelser) (passer alle)

10.00 – Lunsj

Lunsjservering av sunn og god mat uten miljøavtrykk. Hovedsakelig varmmat, drikke, frukt.

10.30 – Kort økt

Ulike alternativ:

 1. Fortsettelse på tekniske øvelser, hinderløype og stafett
 2. Sykkelløype i terrenget i nærområdet
 3. CX-ritt (test av løype så 30 min ritt – fokus på egen mestring og ingen vinner)
 4. Landeveisritt/gateritt/lagtempo – fokus på fellesskap og lek

11.45 – Avslutning

Vi avslutter dagen og alle samles ved oppmøtested. Alle deltakerne får en premie og diplom. Faddere snakker med sine fadderbarn og deltakerene får med seg noen positive råd og motivasjonsord hjem.

Lett servering av noe frukt, drikke, mat.

Gjennomgående gjennom dagen er det viktig at alle deltakerne føler de er velkomne og blir sett. Vi strekker oss etter å møte alle barn og foreldre med interesse og respekt. Glede og mestring er i fokus. Sikkerheten er viktig og skal ivaretas enhver tid. Nulltoleranse for forsøpling, søppel skal i søppelkasse.

Håper du kommer. Velkommen til Grønn sykkelskole!